Procesbegeleiding

"Ik help je graag om van jouw meeting een succes te maken"

 

BIJEENKOMST START DIRECT

De bijeenkomst begint eigenlijk al op het moment dat je mij belt met een verzoek. Direct zijn we aan de slag over het waarom, doel en effect van de bijeenkomst. Na een uitgebreide intake neem ik altijd even contact op met een aantal deelnemers. De opdrachtgever heeft zijn of haar eigen blik op het onderwerp van de bijeenkomst, de deelnemers wellicht een andere. Mijn uitgangspunt is dat alle deelnemers al met het onderwerp bezig zijn voordat de bijeenkomst daadwerkelijk begint. Zo haal je er met z’n allen het meeste uit. 

 

INSPIRATIE 

Ik weet van tevoren niet hoe een bijeenkomst precies gaat lopen. Dat maakt mijn werk als facilitator ook zo leuk. Mijn ervaring is dat het belangrijk is een veilige setting te creëren, flexibel te kunnen zijn om van het programma af te wijken en continu feeling met de groep te houden. Inspiratie voor mijn werk als facilitator haal ik uit onder meer liberating structures, scrum (gecertificeerd scrummaster), waarderend onderzoeken, metaplan moderatie methode, deep democracy en factor c. 

 

 

 

MISSIE GESLAAGD 

Mijn missie is geslaagd als deelnemers en opdrachtgever met energie, trots en concrete aanknopingspunten naar huis gaan. Als er daadwerkelijk iets gebeurd is in de groep. Als bijvoorbeeld eindelijk onuitgesproken zaken op tafel zijn gekomen, de deelnemers samen een aantal goed uitvoerbare ideeën hebben verzonnen, deelnemers hernieuwde energie hebben in hun project of als er gezamenlijk een prachtig kernverhaal over het project is opgesteld.  

Namens de Facilitation Academy geef ik ook trainingen in Faciliteren voor Professionals. Neem gerust contact op voor meer info.

 

" Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op"

"Een goede sessie èn leren tekenen"

Je kan ook je inhoudelijke meeting combineren met een training zakelijk tekenen. In een dagdeel leer je met de groep de basis van het zakelijk tekenen. In het andere dagdeel begeleid ik jullie dan als procesbegeleider met de inhoud. Als team kun je dan visualisatie direct toepassen om samen tot de kern te komen. Of wil je de de inhoudelijke bijeenkomst die ik begeleid gelijk in een visualisatie vatten? De inhoud staat op mijn netvlies dus een paar dagen later ontvang je al de resultaten in een overzichtelijke visualisatie. Een aantrekkelijk verslag voor de deelnemers of juist voor mensen die niet bij de meeting waren.